2009. október 5., hétfő

OKTÓBER 5 - KÉT ORSZÁGOT SEM ÉRDEKELT A TERRORISTÁK SORSA



Borbély László interpellációban kéri Magyarosi Árpád hazahozatalát


2009. április 28. Borbély László, a Parlament Külügyi Bizottságának elnöke interpellációval fordult Cristian Diaconescu külügyminiszterhez a boliviai kommandósakcióban elhunyt Magyarosi Árpád holttestének hazaszállítása ügyében.(...)Mivel a két román állampolgár Magyarországon volt letelepedve, a román hatóságok a buenos airesi magyar nagykövetség segítségét kérték az ügy kivizsgálása során. A jelenlegi vizsgálatok szerint a kommandós rajtaütés álmukban érte a meggyilkolt és letartóztatott személyeket, így azoknak esélyük sem volt a védekezésre. Borbély László képviselő interpellációjában kéri a Külügyminisztérium vezetőjét, hogy támogassa Magyarosi Árpád holttestének mihamarabbi hazahozatalát, tekintetbe véve, hogy a lelőtt férfi családjának nem áll módjában a hazahozatal anyagi költségeit vállalni. A képviselő kéri továbbá Cristian Diaconescu külügyminisztert, hogy diplomáciai kapcsolatok útján tisztázza a kommandósakció és a felmerült vádak részleteit, és biztosítsa a letartóztatott Tóásó Előd számára a megfelelő jogi képviseletet, hogy ügye az emberi jogok és a hatályos nemzetközi jog keretei között legyen tárgyalva. (figyelo.ro,részlet)


A ROMÁNOKAT NEM ÉRDEKELTE
A KÉT TERRORISTA SORSA


Magyarosi és Tóásó román állampolgárok voltak. Magyarországon Magyarosi bevándorló volt ügyvédje szerint. Hogy ez jogilag mit jelentett, arról most sem tájékoztatják az érdeklődő magyar közönséget, hiszen a jogállapotnak döntö szerepe van mindig. Azt sem írták a lapok, hogy Tóásó mióta volt magyar állampolgár? Mióta élt Magyarországon? A gyakorlat azt mutatta, hogy a két román állampolgárral a román EU-s állam semmit sem törődött. Gondolták azt, ha már nemzetközi terrorizmusba keveredtek, akkor majd a magyar EU-s állam elboronálja az ügyüket. Az is élesen megmutatkozott az akkori sajtóhírekből, hogy a két ország között a terroristák ügyében szinte semmi kapcsolattartás nem volt. Persze a háttérben ott sötétedik a Székely Légió ügye, amely mindkét országot érinti, hiszen ezeknek egyes magyar állampolgárságú tagjai kapcsolódtak ehhez a terrorista ügyhöz és jelenleg bújkálnak valahol a nagyvilágban. Azonban a fenti hírhez kapcsolódva vannak lényeges kérdések, amelyeket ebben a mostani szenzációsnak tálalt kivégzési ügyben szóba sem hoztak.
Ha álmukban háborgatták őket a szállodában, akkor miért kellett megbilincselni őket? Ráadásul kulccsal léptek be a szobába, a "szakértők" szerint. Ha a kommandósok - a mese szerint - a vérző, meglőtt kezű Magyarosi kezét megbilincselték, akkor hogyan tudta a meglőtt vérző kezét a magasba emelni?
A hírek szerint tavasszal a BRKF megtagadta a boncolást. Most pedig a „szakértők” hivatalosnak próbálják beállítani az esztergomi magánboncolást. Ezt úgy nevezik, hogy hivatali munkakörrel való visszaélés. Ráadásul "magyar szakértők" ártották bele magukat román állampolgárok ügyébe. Az egészségügyi törvénynek semmi köze nincs az állampolgársághoz. Hiszen minden külföldi turistának, külföldi állampolgárnak jár eü-i ellátás Magyarország területén sürgős, életmentési esetben, de azon kívül is, ha van neki egészségügyi biztosítása. Ha nincs biztosítása, akkor is ellátják sürgős esetben, de benyújtják neki a számlát. Itt pedig két EU-s ország jogviszonyáról volt szó. A jelek szerint egyik ország sem vállalta fel a két román állampolgár ügyét. Kép: Magyarosi Kalasnyikov géppisztollyal