2009. november 19., csütörtök

NOVEMBER 19 – KEZD KIDERÜLNI A CSALÁS

BOTRÁNY UKRAJNÁBAN

Neves nyugat-ukrajnai orvosok egy csoportja nyílt levélben fejtette ki azon gyanúját, hogy a már 315 ember halálát követelő influenzajárványt mesterséges úton idézték elő.
Számos nyugat-ukrajnai egészségügyi intézmény vezető munkatársa – köztük pl. az ungvári dr. Sztepan Biljak, az orvostudományok kandidátusa – azt állítja, hogy fölöttébb gyanúsak az idei, tömeges megbetegedéseket okozó influenzajárvány kirobbanásának és viharos gyorsaságú terjedésének körülményei. A levél aláírói szerint aligha természetes, hogy a fertőzés gyakorlatilag két konkrétan meghatározható gócból – a nyugat-ukrajnai Lemberg és Ivano-Frankovszk megyékből – indult ki. Ezt követően pedig az állami közegészségügyi hatóságok gyakorlatilag elzárkóztak attól, hogy konkrét információkkal szolgáljanak a kórokozó jellegéről. Máig sem világos ugyanis, hogy az influenzavírus melyik törzse okozta a tömeges fertőzést. A sertésinfluenza kórokozóját például máig is hivatalosan csupán 166 esetben diagnosztizálták Ukrajnában. Ebből 15 végződött halállal. Az Egészségügyi Minisztériumban elismerték, hogy a megbetegedések többségénél nem tartják szükségesnek a vírustörzs azonosítását. Egyrészt azért, mert az alkalmazott kezelés a hagyományos és az új típusú influenza esetében azonos, másrészt - mert a laboratóriumi elemzés túl drága. A nyílt levél megfogalmazói szerint az is kétségeket ébreszt, hogy már a járvány kitörésének első napjaiban számos vezető politikus országos rendkívüli állapot kihirdetését sürgette, melynek révén akár a küszöbön álló elnökválasztásokat is el lehetne halasztani, ami különösen jól jönne például Viktor Juscsenko jelenlegi államfőnek, akinek népszerűségi indexe pillanatnyilag alig éri el az 5 százalékot. Hasonló tartalmú egy másik nyílt levél is, amelyet a több mint 20 ezer orvost tömörítő Országos Orvosi Szövetség tett közzé, s melyben az aláírók a járvány kapcsán gyakorlatilag azt kérik a politikusoktól, hogy ne üssék az orrukat olyasmibe, amihez nem értenek. A Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megyében egyébként az elmúlt nap során már csak 1037 újabb megbetegedést regisztráltak. A betegek közül 77-en szorultak kórházi ellátásra. Az utóbbi 24 órában Kárpátalján egyetlen újabb halálesetről sem érkezett jelentés. Forrás: Kárpátinfo

Az ukránok már ébredeznek, most az lesz a kérdés, hogy nálunk mikor vetik fel a világméretű zsidócsalást?

Mutáns vírust kaphatunk Ukrajnából?
A H1N1 mellett más vírusok is jelen vannak Ukrajnában, ahol eddig 1,4 millió ember betegedett meg és 328-an haltak meg. Más vélemény szerint mutálódhatott az ukrajnai kór, ezért gyorsabban terjed, a magyar vakcina viszont ez ellen is véd. A virológus szerint nincs értelme lezárni a határainkat, mert a szél is átfújhatja a vírust. (fn)