2009. november 8., vasárnap

NOVEMBER 8 – GYÁSZOS ÉVFORDULÓ



PATKÁNYKÖZTÁRSASÁG


NEM ÜNNEPEL


A III. patkányköztársaság nem ünnepli 20-dik évfordulóját, mert elég nagy a felfordulás. A tévék és a rádiók inkább az 1989-es német egyesítéssel vannak elfoglalva. A magyarok egyesítése egy történelmi határon belül, nem téma. Közben Likud Viktor hülyíti a hallgatóságát.
Orbán Viktor felidézte a hatályos alkotmányt, mely szerint a rendszerváltáskor "az Országgyűlés, hazánk új alkotmányának az elfogadásáig", egy átmeneti időszakra fogadta el azt. Véleménye szerint, ebből az következik, hogy előbb utóbb kell egy új alkotmány, mert a mostani mást nem szolgál, mint a békés politikai átmenet elősegítését. Visszaemlékezett a húsz évvel korábbi eseményekre, amikor október 23-án az "ideiglenes köztársasági elnök kikiáltotta az ideiglenes köztársaságot és az ideiglenes alkotmány életbe lépett", nem hitte volna, hogy húsz évvel később itt tart az ország és az alkotmány bevezető mondata még érvényben lesz. (Orbán Viktor mai kecskeméti beszédéből)
Eddig mind a három patkányköztársaság a zsidó-kommunistákhoz kötődött. 1918-ban Károlyi Mihály már szovjet mintájú tanácskormányt alakított, főként zsidókból. Sok szobra, emléktáblája van, utcák, intézmények vannak elnevezve a tömeggyilkosról. 1946-ban a kisgazda református lelkész, Tildy Zoltán vállalta el a patkányköztársaság elnöki posztját, majd futószalagon írta alá a magyarok ellen a halálos itéleteket. Neki is sok szobra és sok emléktáblája van. A mai patkányelnökök névsora: Szűrös Mátyás (ideiglenes) Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom lászló