2009. november 19., csütörtök

NOVEMBER 19 – MÉREGKEVERŐK




OLTÓPONTOK


HAZAI GYÁRTMÁNY
Segédanyagok: Alumínium-klorid-hexahidrát, trinátrium-foszfát-dodekahidrát, káium-klorid, tiomerzál, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihitrát, káium-dihidrogén-foszfát, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz. Az adjuváns tartalma: alumínium-foszfát gél.
Mellékhatások: Gyakori a fájdalom, gyulladásos bőrpirosság (erythema), duzzanat és keményedés (induratio) az oltás helyén; fáradtságérzet, rossz közérzet. Nem gyakori: fejfájás, izületfájdalom (arthralgia), verítékezés, láz, izomfájdalom (myalgia). Ezen reakciók mindegyike enyhe és rövid lefolyású volt, kezelés nélkül is 1-2 napon belül elmúltak. Súlyos mellékhatást nem tapasztaltak.

KÜLFÖLDI – 1
Segédanyagok: nátrium-klorid, kálium-korid, kálium-dihidrogén-foszfát, dinátrium-foszfát-dihidrát, magnézium-klorid-hexahidrát, kalcium-klorid-dihidrát, nátrium-citrát, citromsav, tiomerzál, injekcióhoz való víz. Az adjuváns (MF59C.1) tartalma: szkvalén (9,75 milligramm), poliszorbát 80 (1,175 milligramm), szorbitán-trioleát (1,175 milligramm).
Mellékhatások: Gyakori a fejfájás, verejtékezés, izületfájdalom (arthralgia) és izomfájdalom (myalgia). Gyakori a bőrpír, duzzanat, megkeményedés (induratio), bevérzés, fájdalom az injekció beadási helyén, továbbá láz, rossz közérzet, fáradtság és hidegrázás. Ezek a reakciók általában 1-2 nap alatt, kezelés nélkül elmúlnak.


KÜLFÖLDI – 2
Segédanyagok: Szuszpenziót tartalmazó injekciós üveg: poliszorbát 80, oktoxinol 10, tiomerzál, nátrium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát, kálium-dihidrogén-foszfát, kálium-klorid, injekcióhoz való víz. Emulziót tartalmazó injekciós üveg: nátrium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát, kálium-dihidrogén-foszfát, kálium-klorid, injekcióhoz való víz.
Az AS03 adjuváns összetétele: szkvalén (10,69 milligramm), DL-tokoferol (11,86 milligramm).
Mellékhatások: Gyakori a nyirokcsomók gyulladása (lymphadenopathia), hidegrázás, influenza-szerű tünetek. Álmatlanság nem gyakori. Nagyon gyakori a fejfájás, láz, fáradtság, és a fokozott izzadás, izületfájdalom (arthralgia), izomfájdalom (myalgia). Az injekció helyén nagyon gyakori keményedés (induratio), duzzanat, fájdalom és bőrpír, melegség, viszketés.

KÜLFÖLDI – 3
Jelenleg nincs klinikai tapasztalat a Celvapan (H1N1) felnőtteknél, időseknél, gyerekeknél vagy serdülőknél történő alkalmazásával kapcsolatban. Segédanyagok: trometamol, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz, poliszorbát 80.
Mellékhatások: Gyakori a fejfájás, szédülés, nasopharyngitis (vírus okozta felső légúti hurutos betegség), szédülés, pharyngolaryngealis fájdalom, extrém fokú izzadás (hyperhidrosis), láz, hidegrázás, fáradtság, rossz közérzet. Az injekció beadási helyén nagyon gyakori az keményedés (induratio), gyulladásos bőrpirosság (erythema) és a fájdalom, gyakori a duzzanat és vérzés; nem gyakori a bőrirritáció. (zipphu)

Az összetevőket és a mellékhatásokat figyelembe véve, köszönjük ebből nem kérünk...
A gazemberek azt mondták, hogy a gyilkos járvány magas lázzal jár és ez halálos. Most meg aki megkapja a magyar oltást, az lázat kap. Meg kell nézni a mellékhatás szövegét. Ezek szerint a vírusos lázat és az oltási lázat is el kellene viselni...A gazemberek arra sem adnak magyarázatot, ha egyféle vírus járja be a világot, akkor miért nem egyféle oltóanyag kell hozzá? Vagy nem is egyféle diszóvírusokról van szó? A vírusok azt nézik melyik országba mennek járványt okozni? És mi van Izraellel? Oda nem mennek be a disznóvírusok? Kezdünk aggódni....