2009. november 28., szombat

NOVEMBER 28 – A KABARÉ FOLYTATÓDIK


FOLYTATÓDIK
A RÓZSA-KABARÉ
Legutóbb arról számoltunk be, hogy a szennytévé Joshi Bharat műsorába került a Rózsa-mese legújabb folytatása. Érdekes módon az ilyen szennyműsoroknak semmilyen sajtóvisszhangja nincs. November 26-án reggel az ATV Jam című agymosodájában jött a mese folytatása, ahol Tarjányi Péter, rendőrségi szakértő mesélte el a Rózsa-mese legújabb változatát. Érdemes volt meghallgatni, mert egyre elképesztőbb kitalációkkal állnak elő. Ennek az az oka, hogy a boliviai igazságszolgáltatást nemcsak az ENSZ és az EU emberjogi bizottságai ismerik el, hanem már itthon sem vonják kétségbe ezeket a vizsgálati eredményeket, hivatalos helyeken. De most nézzük Tarjányi meséjének legújabb fejezetét.
Azt állította Tarjányi (mi alapján?), hogy az ír és Magyarosi nem lőttek a rendőrökre, hanem „térdeltek” és közelről lőtték le őket. Csak emlékeztetjük olvasóinkat, hogy ezek az álszakértők korábban azt állították, hogy a békés terroristák a szállodában egy szál nadrágban aludtak és álmukban lőtték le őket. Tarkólövéssel. El kell csak olvasni a korábbi hazai híreket, áprilisból. Tarjányi hivatkozik egy összevágott hamis videóra, amely szerinte cáfolja a hivatalos állításokat. Tarjányi szerint nem volt 35 perces tűzharc a terroristák és a rendőrök között, mivel Magyarosi testében találtak a magyarországi újraboncolás alatt egy 5.56 mm-es NATO-ban is használt lőszert és ők a BBC-vel és az írekkel együtt csináltak egy közös „rekonstrukciós” filmet, hogyan történhetett a szállodai felszámolás. Most tessék jól figyelni, mert innentől kezdve olyan krimi jön, ami nem semmi. Mindezt a műsorvezető nő tátott szájjal hallgatta, egyetlen közbevetése sem volt. Tehát a zseniális Tarjányi szakértő a hamis videók alapján azt állapította meg, hogy a szállodában nem voltak se holttestek, se vérnyomok. Viszont 6 órával később a felszámolási akció után tartottak egy hivatalos sajtótájékoztatót, ahol már újra ott voltak a holttestek és a vérnyomok. Majd azt állította Tarjányi – meg nem nevezett tanúkra hivatkozva -, hogy ott a szállodában ezek a tanúk azt vallották, hogy az elfogott terroristákat élve fogták el a rendőrök, majd elvitték őket Santa Cruz városának egy másik pontjára és ott őket hidegvérrel kivégezték. Ez a dolog – Tarjányi szerint – jogszerűtlen, szakszerűtlen volt a rendőrség részéről és ezért „nemzetközi” vizsgálatot fognak igénybe venni. Hogy kiktől? Ezt nem nevezte meg. Tarjányi szerint Tóásót már elfogása után 72 órával „ki kellett volna engedni”. Tarjányi szerint egy „megrendezett helyszín” volt a szállodában.
Megjegyzésünk: Igen jó ötleteket mondott Tarjányi, ugyanis csak Tóásót kell majd megkérdezni – aki együtt volt tásaival a szállodában -, hogy ő hogyan emlékszik erre az esetre? Ha mégsem úgy mondja el ahogy Tarjányi elmesélte a tévében, akkor Tarjányi szakértelme nevetségessé válik. Tehát Tarjányi azt állítja, hogy a város más pontján kivégzett három terrorista vértől csöpögő holttestét visszaszállították a szálloda 4-dik emeletére és ott szépen elrakosgatták a holtesteket bizonyos helyekre és közben összevérezték a környezetet, hogy úgy tünjön a sajtónak, mintha ott történt volna a kivégzés. S mindezt egy sajtótájékoztató kedvéért csinálták a boloviai hatóságok. Kép: Tarjányi