2010. március 31., szerda

ÁPRILIS 1 – NEM ÁPRILISI TRÉFA

A JOBBIK PAPOKKAL LEVELEZGET
A ZSIDÓ MORVAI LEVELE A ZSIDÓ PAPHOZ
A cikk címében Zoltán atya így nyilatkozik: „Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra”. Az interjú szövegében pedig -egyebek mellett - ez olvasható: "…a Vona Gábor által vezetett politikai erő nem európai, nem szalonképes a keresztény kultúrkörben, ezért keresztény embernek nem elfogadható – jelentette ki lapunknak adott interjújában." (t.i.Osztie atya). Ebből adódik következő kérdésem: bűnös és gyarló ember vagyok, de kereszténynek vallom magam. S igenis a Jobbikra, az új erőre fogok szavazni. Mi lesz a sorsom? Elkárhozok? Nem fogom ugyanis meggyónni ezt a döntésemet, sőt, egyenesen büszke vagyok rá. S diplomás hitoktatóként – a legnagyobb tisztelet mellett – ellentmondok Osztie atyának, s azt mondom keresztény testvéreimnek: olvassák el a Jobbik Radikális változás című programját (www.jobbik.hu/program), győződjenek meg róla, hogy az minden vonatkozásban összhangban van a keresztény elvekkel, s szavazzanak a Jobbikra! (…) Köszönöm, hogy mint egykori tanárommal, megoszthattam Önnel politikusi hitvallásomat. Várom, hogy kérdéseimre választ kapjak Öntől. (Morvai Krisztina,részlet)
VONA GÁBOR LEVELE A ZSIDÓ PAPHOZ
Sajnálom, hogy ennek a levélnek meg kell születnie, hiszen atyára úgy tekintettem mindig, mint az Egyház egyik legtisztességesebb és a közéletben leginkább tisztán látó szolgájára. Talán Zoltán atya is emlékszik, hogy 2001-ben az ELTE hallgatójaként én szerveztem azt a konferenciát, amelynek címe Kereszténység és közélet volt, és amelyen előadóként a KÉSZ vezetőjeként Ön is szerepelt. Aztán több személyes találkozás után én szerveztem meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége első egyetemi szervezetét, amelynek alapító elnökévé választottak. (…) Egy-egy nyilatkozat előtt egy ilyen felelős közéleti és egyházi vezetőnek, mint amilyen Zoltán atya, érdemes lett volna a választási programunkat elolvasni. Talán jogosan várható el részünkről, hogy olyan súlyos kijelentések előtt, amiket Zoltán atya tett a Jobbikra, konkrétan idézte volna, mi is, amiért szélsőségesek és keresztényellenesek vagyunk. (Vona Gábor, részlet)
Megjegyzésünk: Szánalmas ahogy a két vezető magyarázkodik a zsidó papnak, aki a zsidóegyház nevében „átkozta ki” a Jobbikot. Ugyanez a zsidóegyház több mint hatvan évig a kommunista rendszer és pártállam kiszolgálója volt. A püspöki kar jobban tette volna, ha a Dohány utca jehudáinak magyargyűlölő uszításai ellen léptek volna fel, vagy saját püspökeik kommunista-bérencségüket tárták volna fel. Jó jelzések ezek, amelyek Saul rabbi egyházának biztos rohadását mutatják. A magyargyűlölő papok megint a magyarság ellen léptek föl, a cionhatalom oldalán. A zsidóegyház támadása a magyarok ellen kifejezetten a Húsvét előttre lett időzítve. Csak azért, hogy Jézus tanításai helyett a zsidó műtémák legyenek a hírekben. Kép: Saul rabbi gyűlöletszövege