2010. március 19., péntek

MÁRCIUS 19 - BUDAHÁZYVAL SZÓRAKOZNAK

NÉPSZABADSÁG MINDIG HAZUDIK
A Szabad Nép jogutódja és szellemi örököse nemcsak általában, hanem mindig hazudik. Most is, Budaházy jogi helyzete esetében is. A vérkommunista zsidólap persze arról egy betűt sem ír, hogy Budaházyt jogtalanul, törvénytelenül tartják fogva és semmilyen bűncselekményt soha nem tudtak rábizonyítani. Ez az alapvető tényállás amit a Népszabadság elhallgat.

SZÓRAKOZNAK BUDAHÁZYVAL A ZSIDÓK
A parlament eddigi gyakorlata azt mutatja, hogy a képviselői tevékenységgel összefüggésben elkövetett bűncselekmények gyanúja esetén - ilyen például, ha egy politikus másokat sértő kijelentéseket tesz, és emiatt feljelentik - a mentelmi jog felfüggesztése iránti indítványt elutasítják.
(…) Az viszont kérdéses, hogy a jelölt hivatalos nyilvántartásba vétele és a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány benyújtása, illetve OVB-nek vélhetően az immunitás felfüggesztését eredményező döntése közötti időben Budaházyt szabadítani kell-e. Ilyen esetre ugyanis mind ez ideig nem volt példa.
(NOL,részlet) Kép: Gyuri
NÉPSZABADSÁG LOGIKÁJA
A lap nem említi, hogy mit értenek képviselői tevékenységgel összefüggő bűncselekménynek? Ilyen szöveg ugyanis nincs a Ház-szabályban. A képviselőkre is a hazai törvények vonatkoznak. Akár Házon belül, akár Házon kívül cselekednek. Tegnap este az ügyészség szóvivője sokat sejtetően azt mondta a tévének, hogyha Budaházyt az OVB jelöltnek nyilvánítja, akkor erre az ügyészségnek már kész megoldása van, de hogy ez alatt mit értenek, azt nem árulta el. Miről van szó? A joggal való csalásról és szélhámoskodásról, de ezt a Népszabadság nem mondja. Az OVB határozatai kötelezőek. És akkor jön az ügyészség, amely majd az OVB döntését semmisnek veszi. Kb. erre lehet számítani Mocsokráciában. jellemző a Népszabadságra, hogy a fentebb idézett második mondatuk teljesen zavaros, magyartalan, érthetetlen. De ez a lapot egyáltalán nem zavarja.