2010. március 27., szombat

MÁRCIUS 27 – KEZDJÉK A ZSIDÓK AZ OROSZOKKAL


MEGBUGGYANTAK A ZSIDÓK
Magyar bankokat is érint a chicagói holokausztper

Másfél hónappal a MÁV-val szembeni holokausztper megindítása után újabb keresetet adtak be Chicagóban: gyűjtőperben követelnek kétmilliárd dollárt (plusz kamatos kamatot) magyar bankoktól, illetve a hazai bankpiacon aktív külföldi szereplőktől - írja a szombati Népszabadság. Az öt nevesített alperes: a Magyar Nemzeti Bank, az OTP, az Erste Bank, az MKB, illetve a Bank Austria által az évtized elején felvásárolt Creditanstalt. Ugyanakkor a kereset nem zárja ki, hogy a követelést kiterjesztik több tucat, a beadványban szintén felsorolt, 1944-ben működő pénzintézetre, takarékpénztárra és jogutódjaikra is. Csakúgy, mint a MÁV elleni perben, az 1944-es árfolyamon, dollárban adják meg a követeléseket, mai értékre való igazításukat kérve a chicagói bíróságtól. A beadvány fő érvelése ugyanúgy a zsidóság kifosztása – csak ezúttal a bankok részéről. A holokauszt után visszatérő túlélők, vagy örököseik a számlájukon semmit nem találtak, a széfekben elhelyezett értékeik helyett üres dobozokat láttak viszont - írja a lap. (mti) Kép: VIII. Edvard angol királyt és feleségét fogadta Hitler
A BANKOK NEM FOGNAK FIZETNI
Az érintett magyarországi bankok, mivel még nem kaptak keresetlevelet, nem tudnak érdemben nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a MÁV elleni kártérítési perhez kapcsolódva keresetet nyújtott be Chicagóban a magyarországi holokauszt áldozatainak és örököseinek egy csoportja ellenük. A Magyar Nemzeti Bank, az Erste Group Bank, az MKB Bayerische Landesbank, az OTP Bank és a Creditanstalt bank elleni gyűjtőkereset szerint az alperesek vagy elődeik részt vettek a népirtásban, bűnrészesek voltak benne, és felbujtottak rá azáltal, hogy kifosztották a zsidó áldozatokat, eltulajdonították a náluk őrözött vagyont. Az OTP Bank médiakommunikációs osztálya, a Magyar Nemzeti Bank sajtóosztálya, valamint az MKB és az Erste Bank is azt közölte az szombaton, hogy a pénzintézet nem kapott keresetlevelet, ezért érdemben nem tud nyilatkozni. Az Unicredit bankot - amely a fúziók és a felvásárlások révén a Creditanstalt jogutódja Magyarországon - az MTI nem tudta elérni. Az OTP Bank jogelődje, az OTP Nemzeti Vállalat 1949-ben jött létre jogelőd nélkül, az MKB-t pedig 1950-ben alapították. A felperesek, "a banki lopás holokausztáldozatai" 1944-es árfolyamon számolt 2 milliárd dollár vagyoni kár és a kamatok megtérítésére tartanak igényt. Ezenkívül büntető jellegű kártérítést is követelnek, amelynek összegét később állapítanák meg. (gazdasagiradio)
MEGJEGYZÉS
A fenti hírt a 13 órás hírekben is bemondták, annyira meleg. A korábbi MÁV elleni pernél kiderült, hogy nem létező személyek hamis neveivel írták alá a keresetet. Ez nagyjából jellemzi is az amerikai bíróság színvonalát. Megjegyezzük, hogy az amerikai zsidók kezdhetik a saját fajtájuknál az egykori rablásokat számonkérni, ugyanis a magyar bankokat 1945 januárjában zsidó szovjet tisztek vezetésével törték fel, rabolták ki és a megtalált értékeket a szovjet paradicsomba vitték. Az amerikai zsidók elvétették a címzést.