2010. március 31., szerda

MÁRCIUS 31 - ELHALLGATTÁK A KOMÁROMI HÍRT


ELHALLGATTÁK A JOBBIK
LEGFŐBB KIJELENTÉSÉT
A TRIANONI REVIZIÓT
Az esti 10 órás rádióhírekben egyszerűen elhallgatták a hírt Komáromról. A tévék szintén elhallgatták. Alább az MTI hírt a NOL kissé átszínezte, ezt kékkel jelezzük.

"Nincs egy erős állam, mely fellépne az emberek jogfosztottsága ellen. Ez azt eredményezi, hogy egy állam, mely az európai birodalomépítésben gondolkodik, és nem nemzetállamban, nem tud kiállni az elszakított területeken élő testvéreinkért, és nem is akar" - mondta Morvai Krisztina a lakossági fórumra összegyűlt mintegy hetven ember előtt. (kb. 300-an voltak) A párt EP-képviselője szlovák újságírói kérdésre úgy fogalmazott, erőt kell mutatni, mert "a megalázottsághoz szokott emberek mindig úgy gondolkodnak, hogy ne emeljük fel a fejünket. Jobb, ha nem követelünk jogokat, mert még bajunk lesz belőle". Véleménye szerint egy erős anyaország létrehozásával véget kell vetni ennek a szemléletnek, és oda kell állni az elszakított területen élő magyarok mellé. A Jobbik hatalomra kerülése esetén kiállnak a nemzeti önrendelkezés jogáért, s a magyarság szabad anyanyelv használatáért - hangoztatta Gaudi-Nagy Tamással közösen. (a Trianon reviziót elhallgatják) A két jobbikos politikus és mintegy negyven szimpatizáns (kb. 80-an mentek át a hídon este) a fórum után akadálytalanul jutott át Szlovákiába a komáromi Erzsébet hídon. Gaudi-Nagy Tamást egy szlovák egyenruhás rendőr kérdezte meg jövetelének céljáról. Gaudi elmondta, hogy az eseményt a szlovák hatóságoknak előre nem jelentették be, és csupán egy virágcsokrot szeretnének elhelyezni a Szent István-szobor talapzatán, mert tudomásuk szerint a koszorúzásra előzetes engedélyt kell kérni. A csokor elhelyezése után az egybegyűltek a szobornál elénekelték a Himnuszt, majd Révkomárom (valójában Komárom) belvárosában sétára indultak. Felkeresték az Európa udvart, s egy ottani szórakozóhelyen kifüggesztett Nagymagyarország térkép előtt több közös fotót készítettek a vendégekkel, majd tíz egyenruhás és ugyanannyi civilruhás szlovák rendőr kíséretében a hídon át visszasétáltak Magyarországra.
Kép: Komárom történelmi városközpontja tele műemlék épületekkel, a Klapka-tér. E mellett van az Európa udvar, amely igen hangulatos hely, mert a középkori európai házak mását építették fel, sok szoborral és egyéb látnivalóval. Háttérben a Szent András templom látható, kissé romos állapotban. Szt. István szobra, ahol koszorúzott a Jobbik