2010. március 27., szombat

MÁRCIUS 27 - HÚSVÉT ELŐTTI CIONMŰSOR


Kép: zsidó betonfal a palesztínok ellen

HÚSVÉT ELŐTTI SZEMFÉNYVESZTÉS
Szemtanúk szerint az izraeli tankok helikopterek támogatása mellett Khán Junisznál léptek be palesztin területre szombatra virradó éjszaka. A palesztin kórházi források szerint a rövid támadásban egy palesztin meghalt, heten pedig megsebesültek. Az izraeli csapatok ezután visszatértek a határ mögé. Pénteken a gázai-izraeli határnál súlyos összecsapások voltak. Előbb egy robbantásban meghalt két izraeli katona, majd az izraeli hadsereg és a palesztin fegyveresek közti tűzharcban négy palesztin vesztette életét. Ez volt a legsúlyosabb összecsapás azóta, hogy 14 hónapja Izrael megtámadta az övezetet. Az izraeli katonák elleni robbantást a Hamász katonai szárnya, az Ezzedine al-Kasszám Brigád vállalta magára. (FH)
Benjamin Netanyahu szóvivője Nir Hefez kijelentette pénteken, hogy Barack Obama és Netanyahu egyetértettek a Kelet-Jeruzsálem területén tervezett 1600 új lakás építését illetõen. Egy másik szóvivõ Mark Reges még aznap cáfolta ezt a híresztelést. A Jeruzsálem Post napilap szerint Benjamin Netanyahunak még ezen a héten válaszolni kellene Obamának, hogy mit döntöttek a tervezett építkezések kérdésében, mely akadálya a további béketárgyalásokanak palesztínok és Izrael között.(TT)
FOLYTATJÁK AZ IDŐHÚZÁST
A labdát feldobták, de nagy a csend a kérdésben, hacsak nem az utóbbi palesztin-izraeli fegyveres összecsapásra fognak hivatkozni az izraeli dögkeselyük. Ugyanis ma a Hamasz egyik fegyveres csoportja összetűzött az izraeli egységekkel. Két izraeli és négy palesztín fegyveres vesztette életét. Hogy kik provokálták ki az incidenst, nem nehéz kitalálni, de a világ médiája hallgat mint a sír. (1hozzászólás)