2010. március 28., vasárnap

MÁRCIUS 28 – JEHUDA LAP A JOBBIKRÓL


Kép: a zsidóbűnözést nem teszik címlapra
NEVETSÉGES SUGALLATOK
A HETEK RÉSZÉRŐL
Az alábbi vádak a Jobbik címére komolytalanok, hiszen a Heteknél is jól tudják, hogy a Jobbik részéről az alanti kiszólások csak olcsó kampányfogások. A többi párt ennél vadabb dolgokat jelent ki. Az ilyen szövegek csak a magyar olvasók megvezetésére szolgálnak. Kékkek közbeszúrva megjegyzésünk.

Antiszemita kampányt folytat a Jobbik
A párt elsősorban - legalábbis ezt mondták korábbi riportjainkban jobbikos háttéremberek (név szerint kicsodák?) - a cigánybűnözés témaköre kapcsán tett szert népszerűségre, de újabban a zsidóság tematikáját is előszeretettel emlegetik a választási hadjáratukban (hatalmas a zsidóbűnözés nálunk). Vona Gábor pártelnök beszédeiben rendszerint visszatérő elem: ha hatalomra kerülnek, „a zsidók földvásárlási szándékát" meg fogják hiúsítani. Egy konkrét példával is előállt: „Ha például jön egy kérelmező, Salamon, hogy földet akar venni Magyarországon, akkor megmondjuk, hogy igazolnia kell, hogy 10 éve Magyarországon él. Felsőfokú magyar nyelvvizsgát kell tennie, és természetesen ekkor Salamon homloka már ráncolódni fog. És még kelleni fog Morvai Krisztina államfő beleegyezése is." Továbbá Vona több fórumon kijelentette, hogy tele van a hócipője a holokauszttal. A MÁV-ot perlő amerikai zsidó leszármazottak kapcsán pedig azt találta ki, hogy a jobbikosok összegyűjtenek tíz, a nyugati téri aluljáróban zenélő indiánt, perközösséget alakítanak, és beperlik az USA-t az indiánok földjeinek elvétele miatt, kétszer akkora összegre, mint amennyit a MÁV-tól remélnek a túlélők leszármazottai.
Kik irányítják az országot?
Novák Előd, a Jobbik alelnöke elképesztőnek tartja, hogy „izraeli érdekeltségek vigyázzák - őrző-védő cégek képében - egyes kormányhivatalainkat és katonai objektumokat". Egy szkeptikus kérdésre, amely azt boncolgatta, van-e most értelme a választásoknak, miközben „hátulról" irányítják az országot, Novák a következőket válaszolta: „Komoly érdekérvényesítési lehetőség van most a kezünkben: az országgyűlési választások. Kishitűen nem szabad azt gondolnunk, hogy nem tudunk semmit elérni, mert háttérhatalmak irányítják az országot. Azt, hogy valamit háttérhatalom irányít, ne fogadjuk el felmentésként. Mit tudnak lépni, nem adnak több hitelt? Köszönjük, de nem is akarunk. Kiraknak az Európai Unióból? A Lisszaboni Szerződés egyébként arra is biztosít lehetőséget, hogy kilépjünk az EU-ból. Mit tudnak még lépni? Azt, amit Haider kapcsán tettek, hogy Izrael visszahívta a nagykövetét. Az, aki ragaszkodik hozzá, hogy Izraelnek Magyarországon legyen nagykövete, az ne szavazzon a Jobbikra. Nem tudjuk garantálni, hogy nem fogják hazahívni" - jelentette ki Novák Előd. Murányi Levente, a Jobbik másik alelnöke egy lakossági fórumon a következőket mondta: „Én nem vagyok egy vérszomjas valaki, de mit szólnának ők ahhoz, ha én a holokausztról hasonlóképpen nyilatkoznék, most már ugye létre is hozták a szájkosártörvényt. Elképesztő arcátlanság, elképesztő pofátlanság, arról beszélnek, hogy itt antiszemitizmus van. Hát kérem, még nincs, de igény az volna rá." Nem csoda tehát, hogy a Jobbik hivatalos lapja, a Barikád folyóirat e heti címlapján Gellért püspök szobra látható - menórával a kezében. „Ébresztő Budapest! Ezt akarjátok?" - olvasható a címlapon, amely az állítólagos izraeli térhódítással foglalkozó cikkekre utal. A kirohanásairól elhíresült református lelkész, Hegedűs Lóránt szerint a „baráti titkosszolgálatként" kezelt izraeli hírszerző ügynökséget, a Moszadot „magyarnak hazudott államaparátusi szinten segítik nemcsak a pereszi országhódítás, de az izraeli apartheid-rendszer még olajozottabb működtetésében is". Mindebben - vizionálta március 15-i Deák téri beszédében a lelkész - az államot is megelőzve - az egyház jár élen „a Mazsihisz főpapjaival, akik Kajafásként dörzsölve kezeiket próbálják a másként gondolkodókba belefojtani a szót a vészkorszak áldozatai méltóságának (tagadhatatlanul fontos) védelme ürügyén, de eközben jól belerúgnak a jelen áldozataiba, egyházi szervezetként igazolva az igazolhatatlant: az izraeli hadsereg gázai népirtását." (hetek,részlet)