2009. október 1., csütörtök

OKTÓBER 1 - TEMETÉSRŐL UTÓLAG









A balatonszemesi temető bejáratait 10-15 óra között biztonsági emberek zárták el, az elhunyt családtagjai autókkal mentek be, illetve távoztak a több mint egyórás temetési szertartást követően. Lerótták a sírnál kegyeletüket koszorúk, virágok elhelyezésével és főhajtással Veszprém Megye Közgyűlésének vezetői és a Petőfi Színház teljes társulata is. Ez a kegyeleti megemlékezés sem volt nyilvános. (MTI)

A 16 órás hírek utolsó részében mondták be, hogy sírja Latinovits Zoltán sírjával szemben és édesapja sírja közelében van. MTI képen egy fekete paravánnal takarták el a sír környékét.




Bujtor nyilvános búcsúztatása délután három órakor kezdődött. Csütörtök délutén eltemették Bujtor István színész-rendezőt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját. A temetés szűk családi körben zajlott Balatonszemesen. A barátok és tisztelők délután három órától róhatják le tiszteletüket a sírnál. A múlt pénteken elhunyt színészt testvére, Latinovits Zoltán sírhelye közelébe, a lélekharang tövébe temették. A Somogy Televízió szerint Bujtort családja kérésére temették el Balatonszemesen. A színész nagyon szorosan kötődött a Balatonhoz, tapasztalt vitorlázó volt, és több filmje is a tónál játszódott. Lerótták a sírnál kegyeletüket koszorúk, virágok elhelyezésével és főhajtással Veszprém Megye Közgyűlésének vezetői és a Petőfi Színház teljes társulata is. Ez a kegyeleti megemlékezés sem volt nyilvános. Mint az [origo] fenti videójából kiderül, a helyieknek sem engedélyezték a részvételt.(origo) Kép: origo
A huszárokat és helyieket sem engedték be. A temetés 13 órára hirdették meg, de 15 órakor tartották.