2009. október 3., szombat

OKTÓBER 3 – JELENTÉS MOCSOKRÁCIÁBÓL

KÜLFÖLDÖN BŰNÖZTEK
Száznyolcvan magyar van külföldi börtönökben

Többnyire lopás, prostitúció és drogcsempészet miatt ülnek külföldi börtönökben a magyarok. A Külügyminisztérium konzuli főosztályának munkatársa a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy jelenleg 180 magyar tölti börtönbüntetését külföldön. F. Tóth Gábor hozzátette, a magyar elkövetők között viszonylag ritkák az erőszakos bűncselekmények. A legtöbb jogerős ítélet magyarok ellen Európában született, de öten Afrikában, hárman Ausztráliában kerültek rácsok mögé. (MR)

A hírben nagyvonalúan kihagyták a hivatásos terroristákat, akik közül egy ül boliviai börtönben, míg a többi magyar állampolgár ellen még nemzetközi körözést sem adtak ki.

K Ö Z T E M E T É S

Azt nevezik köztemetésnek, amikor valaki úgy hal meg, hogy senki hozzátartozója nincs neki, aki a temetést elvégezné. Ezek egy része hajléktalan, de sokan vannak olyanok, akiknek valóban senkijük sincs. A gondos önkormányzatoknál ilyenkor működik fénysebességgel a gépezet, hogy felkutassanak valamilyen rokont. Bezzeg, amikor a polgár valakinek adatát keresi (mondjuk aki bűnözőtt ellene), akkor leáll a hivatal és hivatkoznak mindenféle szaros személyiségi jogokra. Olvastuk, hogy egy kis szegény alföldi faluban olyan szegény az önkormányzat, hogy már köztemetésre sem futja. Ezért a helyiek csinálták meg a koporsót, ők ásták ki a sírt, a jegyző búcsúztatta a halottat és polgármester kaparta el a hantokat. Ha valaki körülnéz mai temetőkben, akkor azt látja, hogy a félmilliós, milliós sírkövek a fényűzést képezik. Ezek a hozzátartozók amíg élt a szerettük, ennek az összegnek még a tízedét sem költötték rájuk, a legtöbb esetben.